Ιστορια

από το 1999
"πορευόμαστε με σεβασμό στο παρελθόν και εμπιστοσύνη στο μέλλον"

Από το 1999 δημιουργούμε με πάθος και μεράκι αγνά, χειροποίητα προϊόντα κρέατος. Οι συνταγές μας βασίζονται στις αυθεντικές συνταγές των προγόνων μας σε συνδυασμό με καινοτομίες και προσθήκες που δίνουν στα προϊόντα μας μοναδική ποιότητα και γεύση. Η μικρή, οικογενειακή επιχείρηση μας εξελίσεται διαρκώς λόγω της εξαιρετικής ποιότητας των προϊόντων μας, της γεύσης, της θρεπτικότητάς τους και την αποφυγή χημικών στη διαδικασία παρασκευής τους.

Η παραγωγή προϊόντων κρέατος είναι γνωστή από τους αρχαίους χρόνους. Ήδη από την ομηρική εποχή (900 Π.Χ.) γνώριζαν για τη συντήρηση του κρέατος με αλάτι και καπνισμό ενώ στην Οδύσσεια του Ομήρου αναφέρονται λεπτομέρειες για την κατανάλωση αλλαντικών. Την παραγωγή αλλαντικών στον ελλαδικό χώρο από τους αρχαίους ακόμη χρόνους μαρτυρεί η ίδια η λέξη (αλλαντικό). Η ρίζα της είναι από την ελληνική λέξη (άλλας, γεν. άλλατος) που σημαίνει κομμένο κρέας εντός εντέρου.

Η κατανάλωση αλλαντικών ήταν ιδιαίτερα προσφιλής στην Ελλάδα και τη Ρώμη και κατά την περίοδο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας. Αναφέρεται ότι ο μέγας Κωνσταντίνος προσπάθησε με διάταγμα να απαγορεύσει την παραγωγή και κατανάλωση αλλαντικών και η προσπάθεια του απέτυχε! Οι πρώτες μικρές μονάδες παραγωγής προϊόντων κρέατος στη χώρα μας εγκαταστάθηκαν στις αρχές του 1900 στη Λευκάδα και τη Μύκονο. Αναφέρεται ακόμη ότι στην κατοχή οι γερμανοί εγκατέστησαν μια μικρή μονάδα παραγωγής στην Αθήνα. Κατά συνέπεια, η οποιαδήποτε ανάπτυξη της αλλαντοβιομηχανίας στη χώρα μας σημειώθηκε μετά τη δεκαετία του 1950.

Η επιχείρηση Αφοι Γ. Κασσάκη Ο.Ε. δραστηριοποιείται από το 1999 στον χώρο των καπνιστών παραδοσιακών προϊόντων κρέατος. Έδρα της επιχείρησης είναι το χωριό Γαλατάς του Δήμου Μινώα Πεδιάδος.

ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Η εταιρεία μας δουλεύει πάνω σε αγνές συνταγές που έφερε μαζί του ο προπάππους μας από το οροπέδιο Λασιθίου. Από τότε έως σήμερα, πλέον τρίτης γενιάς αλλαντοποιοί, στόχος μας είναι οι παραδοσιακές αυτές συνταγές να συνεχίσουν να παράγονται με μοναδικό σκοπό την καλύτερη δυνατή ποιότητα για τον καταναλωτή.

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ

Η Εταιρία μας ως πρότυπη μονάδα παραδοσιακής αλλαντοποιίας εφαρμόζει αυστηρά συστήματα υγιεινής και χρησιμοποιεί υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.
Θεωρούμε υποχρέωση μας την διατήρηση της παράδοσης που βρήκαμε και την εξέλιξη αυτής.
Συνεχίζουμε την πορεία μας με σεβασμό στο παρελθόν και εμπιστοσύνη στο μέλλον!

18
Χρόνια εμπειρίας
0
Σημεία πώλησης στην Κρήτη
0
Σημεία πώλησης στην υπόλοιπη Ελλάδα
0
Βραβεία ανώτερης γεύσης & συσκευασίας