Αφοί Κασσάκη Νέα

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ THE GUILD OF FINE FOODS

Aug
03

Με μεγάλη χαρά η εταιρεία Κασσάκη ανακοινώνει τη βράβευση 2 προϊόντων της για δεύτερη συνεχή χρονιά με το GREAT TASTE AWARD. Tα GREAT TASTE AWARDS διοργανώνονται κάθε χρόνο από τον οργανισμό GUILD OF FINE FOODS που αποτελεί σημείο αναφοράς για τα προϊόντα της κατηγορίας fine food & drink.

Τα συγκεκριμένα βραβεία έχουν αναφερθεί ως τα “Όσκαρ” των τροφίμων. Πάνω από 500 κριτές, συμπεριλαμβανομένων ειδικά εκπαιδευμένων κριτών φαγητού συναντιώνται για 62 μέρες από τον Μάρτιο μέχρι τον Ιούλιο κάθε έτους. Οι κριτές από όλα τα σημεία του πλανήτη δοκιμάζουν τυφλά τα προϊόντα σε ομάδες των 3 ή 4 για να διασφαλιστεί η ισορροπία ανάμεσα σε εξειδίκευση, ηλικία και φύλο. Αυτό που πραγματικά αναζητούν είναι η υπέροχη γεύση. Συνυπολογίζουν την υφή, την εμφάνιση και φυσικά την ποιότητα των συστατικών. Ο τελικός κριτής όμως παραμένει η γεύση.

Για το 2017, απονεμήθηκαν βραβεία στην “Καπνιστή Πανσέτα Κασσάκη” και στο “Παραδοσιακό Ξυδάτο Λουκάνικο”.

Συγκεκριμένα, για την καπνιστή πανσέτα οι κριτές ανέφεραν: “Μια ιδιαίτερως ελκυστική, ζουμερή και τρυφερή πανσέτα. Το κάπνισμα έχει πραγματοποιηθεί σε ήπιο αλλά γεμάτο επίπεδο, με μια γλυκήτητα που δίνει στο στόμα μια βουτυρένια γεύση. Ένα πλήρες προϊόν, με άριστη ισορροπία καπνίσματος, γλυκήτητας και αλατιού που καταλήγει σε μια τέλεια γεύση”

Για το ξυδάτο λουκάνικο αναφέρουν: “Ένα υπέροχο και πλήρες λουκάνικο που προσφέρει πολλά στην οδό της γεύσης. Με σκληρό χαρακτήρα εξωτερικά που δίνει απόλαυση λόγω της καπνιστής πάπρικας και των καρυκευμάτων του. Η γεύση είναι εξαιρετική με έντονο χαρακτηριστικό την τοπικότητα και την ιδιατερότητα του προϊόντος”.

Ευχαριστούμε δημόσια το θεσμό και τους κριτές για τα καλά τους λόγια και για την απονομή των αστεριών στα προϊόντα μας και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με απρόσκοπτο μεράκι και δύναμη την προσπάθεια μας για αγνά, τοπικά, νόστιμα αλλάντικά χωρίς πρόσθετα και με οδηγό τις πατροπαράδοτες συνταγές μας.

Γαλατάς Πεδιάδος, 3/8/2017

Αφιερωμα στην Εταιρια μας απο τα Eirinika.gr και made in Greece.news

Jul
12

Ευχαριστούμε πολύ τo blog Eirinika.gr αλλά και το made in Greece.news για το παρακάτω άρθρο και την τόσο ξεχωριστή αναφορά τους στην εταιρεία μας.
Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με πάθος και μεράκι την προσπάθεια μας για αγνά, υγιεινά και νόστιμα προϊόντα κρέατος!

Σύγκλινο, απάκι, λούντζα – Αφοί Κασσάκη: Πως οι Κρητικοί απογείωσαν σε ντελικατέσεν τα παραδοσιακά αλλαντικά τους – Αποκλειστικό

Η εκπομπη Καλο Μεσημερι στην εταιρια μας!

Jun
29

Η εκπομπή Καλό Μεσημέρι του Κρήτη TV, επισκέφθηκε την εταιρίας μας και έφτιαξε το παρακάτω όμορφο αφιέρωμα για εμας! Ενημερωθείτε για την ιστορία μας και για τον τρόπο παραγωγής των μοναδικών προϊόντων μας.

Αν θέλετε να μας επισκεφθείτε και εσείς κάντε απευθείας κράτηση στη φόρμα του site ή καλέστε μας στο τηλέφωνο 2891 023314

Συνεντευξη στην Νενελα Γεωργελέ και την Athens Voice

Jun
01

Ευχαριστούμε πολύ την  Athens Voice και τη Νενέλα Γεωργελέ  που επικοινώνησε μαζί μας για να μας συμπεριλάβει στο υπέροχο άρθρο της για τα ελληνικά προϊόντα και τους νέους παραγωγούς. Όπως αναφέρει και η ίδια: “Περισσότερα παρά ποτέ, παλιά και παραδοσιακά ή νέα και καινοτόμα, τα ελληνικά προϊόντα υπάρχουν σε κάθε σπίτι και νοστιμεύουν την καθημερινότητά μας”. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Απόσπασμα από το άρθρο:

Μανώλης Κασσάκης – Αλλαντικά
Θυμάμαι από παιδί τον πατέρα μου, που αν και δάσκαλος, τα απογεύματα έφτιαχνε για έξτρα εισόδημα παραδοσιακά αλλαντικά πάνω σε συνταγές των προπάππων μας από το Λασίθι. Εγώ σπούδασα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον τομέα των τροφίμων και, γυρνώντας, εγκαταστάθηκα μόνιμα στο χωριό Γαλατά στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Λόγω των σπουδών μου αλλά και του πάθους μου για τα ποιοτικά αλλαντικά πήγαμε μπροστά την αλλαντοποιία μας με καινούργιους κωδικούς. Κάποιοι από αυτούς καινοτόμοι, άλλοι πιο παραδοσιακοί, πάντα όμως με έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη.

Όλη η γκάμα παρασκευάζεται από φρέσκο κρέας, είναι χωρίς ενισχυτικά γεύσης, επιπλέον υγρασίες, γλουτένη και χρωστικές. Επίσης υπάρχει μια σειρά χωρίς χημικά πρόσθετα.  Εξάγουμε σε Ολλανδία, Κύπρο, Αγγλία, Αυστρία, Πολωνία και βλέπουμε πως τα ελληνικά προϊόντα έχουν ρεύμα! Αρκεί να είσαι ειλικρινής, συνεπής, ακριβής. Σήμερα οι 15 πελάτες του πατέρα μου έχουν αυξηθεί σε 1.200 ενεργούς, και βγάζουμε 14 κωδικούς. Από τα παραδοσιακά μας προϊόντα –ξιδάτο λουκάνικο και απάκι, χοιρινά λουκάνικα με βότανα της κρητικής γης, μέχρι πιο “σύγχρονα” όπως μοσχαρίσια λουκάνικα, παστράμι, λουκάνικο και καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο, πορκέτα, σαλάμι με μάραθο, πατέ καπνιστής πανσέτας. Συνέχεια πειραματίζομαι με παλιές και νέες συνταγές! Παίρνω μέρος σε εκθέσεις, μιλάω και συνεργάζομαι στενά με αξιόλογους νέους σεφ, προχτές γύρισα από Τοσκάνη όπου συνάντησα και το διάσημο “χασάπη” Dario Cecchini – ο τύπος δεν παίζεται!

Το επιχειρείν στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολο, αλλά όταν είσαι νέος δεν πρέπει να σε κολλάει τίποτα, καλύτερα κάνε λάθος παρά τίποτα!

Το μότο μου είναι “αν δεν μπορείς να περάσεις έναν τοίχο ή πάρε άλλο δρόμο ή στόλισέ τον!”

Γνωρίστε τα προϊόντα μας

Feb
01

Βραβείο Aνώτερης Γεύσης 2016

Aug
04

Τον περασμένο Μάρτιο το απάκι και το καπρικό μας ταξιδέψανε στην Αγγλία, προκειμένου να συμμετάσχουν στον διεθνώς αναγνωρισμένο διαγωνισμό ανώτερης γεύσης Great Taste Awards και να περάσουν τη δοκιμασία της γευσιγνωσίας μαζί με άλλα 10.000 προϊόντα από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ανακοινώθηκαν προ ολίγων ημερών και ήταν μεγάλη η χαρά μας, όταν μεταξύ των βραβευμένων προϊόντων εντοπίσαμε και τα δύο δικά μας!! Είμαστε πολύ περήφανοι που στο εξής τα προϊόντα μας θα φέρουνε στην ετικέτα τους το αστέρι ανώτερης γεύσης των βραβείων Great Taste Awards.

Food Expo Greece 2016

Mar
12

Συμμετέχουμε και φέτος στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών Food Expo – Greece! 19 με 21 Μαρτίου θα βρισκόμαστε στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expο με την ομαδική συμμετοχή 29 πιστοποιημένων εταιριών με το σήμα της Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέριας Κρήτης. Επισκεφτείτε μας στην Αίθουσα 1 και στο Περίπτερο C15! Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ www.foodexpo.gr

Christmas Food Festival 2015

Dec
04

Στις 4 με 6 Δεκεμβρίου 2015, θα βρισκόμαστε στο Christmas Food Festival στο Helexpo Palace στο Μαρούσι. Θα μας βρείτε στο Περίπτερο 94!

ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ

May
13

Το φεστιβάλ « Ελλάδα Γιορτή Γεύσεις – Ανοιξη 2015» υπό τη διοργάνωση του Αθηνόραματος, έχει πλέον ολοκληρωθεί από το βράδυ της Κυριακής. Εμείς επιστρέψαμε πλέον στη βάση μας με πολύ καλές εντυπώσεις και ένα μεγάλο χαμόγελο από τις κριτικές των καταναλωτών και των επαγγελματιών επισκεπτών για τα προϊόντα μας, καθώς επίσης και από τις νέες γνωριμίες μας με έλληνες παραγωγούς. Στην επιχείρηση «Αφοί Κασσάκη», παραδοσιακά Αλλαντικά Κρήτης, έχουμε όμως ακόμη ένα λόγο για να χαμογελάμε, καθώς το προϊόν «καπρικό από το Γαλατά» βραβεύτηκε για τη συσκευασία του. Ευχαριστούμε πολύ τους ανθρώπους που το επέλεξαν καθώς επίσης και τα παιδιά από το AR design studio την Κατερίνα και το Βασίλη για το σχεδιασμό αυτού.