Αφοι Κασσακη – ΝΕΑ

Συνεντευξη στην Νενελα Γεωργελέ και την Athens Voice

Jun
01

Ευχαριστούμε πολύ την  Athens Voice και τη Νενέλα Γεωργελέ  που επικοινώνησε μαζί μας για να μας συμπεριλάβει στο υπέροχο άρθρο της για τα ελληνικά προϊόντα και τους νέους παραγωγούς. Όπως αναφέρει και η ίδια: “Περισσότερα παρά ποτέ, παλιά και παραδοσιακά ή νέα και καινοτόμα, τα ελληνικά προϊόντα υπάρχουν σε κάθε σπίτι και νοστιμεύουν την καθημερινότητά μας”. Διαβάστε όλο το άρθρο εδώ.

Απόσπασμα από το άρθρο:

Μανώλης Κασσάκης – Αλλαντικά
Θυμάμαι από παιδί τον πατέρα μου, που αν και δάσκαλος, τα απογεύματα έφτιαχνε για έξτρα εισόδημα παραδοσιακά αλλαντικά πάνω σε συνταγές των προπάππων μας από το Λασίθι. Εγώ σπούδασα στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στον τομέα των τροφίμων και, γυρνώντας, εγκαταστάθηκα μόνιμα στο χωριό Γαλατά στην ενδοχώρα του νομού Ηρακλείου. Λόγω των σπουδών μου αλλά και του πάθους μου για τα ποιοτικά αλλαντικά πήγαμε μπροστά την αλλαντοποιία μας με καινούργιους κωδικούς. Κάποιοι από αυτούς καινοτόμοι, άλλοι πιο παραδοσιακοί, πάντα όμως με έμφαση στην άριστη πρώτη ύλη.

Όλη η γκάμα παρασκευάζεται από φρέσκο κρέας, είναι χωρίς ενισχυτικά γεύσης, επιπλέον υγρασίες, γλουτένη και χρωστικές. Επίσης υπάρχει μια σειρά χωρίς χημικά πρόσθετα.  Εξάγουμε σε Ολλανδία, Κύπρο, Αγγλία, Αυστρία, Πολωνία και βλέπουμε πως τα ελληνικά προϊόντα έχουν ρεύμα! Αρκεί να είσαι ειλικρινής, συνεπής, ακριβής. Σήμερα οι 15 πελάτες του πατέρα μου έχουν αυξηθεί σε 1.200 ενεργούς, και βγάζουμε 14 κωδικούς. Από τα παραδοσιακά μας προϊόντα –ξιδάτο λουκάνικο και απάκι, χοιρινά λουκάνικα με βότανα της κρητικής γης, μέχρι πιο “σύγχρονα” όπως μοσχαρίσια λουκάνικα, παστράμι, λουκάνικο και καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο, πορκέτα, σαλάμι με μάραθο, πατέ καπνιστής πανσέτας. Συνέχεια πειραματίζομαι με παλιές και νέες συνταγές! Παίρνω μέρος σε εκθέσεις, μιλάω και συνεργάζομαι στενά με αξιόλογους νέους σεφ, προχτές γύρισα από Τοσκάνη όπου συνάντησα και το διάσημο “χασάπη” Dario Cecchini – ο τύπος δεν παίζεται!

Το επιχειρείν στη χώρα μας είναι πολύ δύσκολο, αλλά όταν είσαι νέος δεν πρέπει να σε κολλάει τίποτα, καλύτερα κάνε λάθος παρά τίποτα!

Το μότο μου είναι “αν δεν μπορείς να περάσεις έναν τοίχο ή πάρε άλλο δρόμο ή στόλισέ τον!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *